joi, 6 ianuarie 2011

E, totusi, ziua Botezului Domnului...

Astăzi sărbătorim Botezul Domnului. De unde stim asta? Păi, privim în calendar, poate mergem la biserică, poate vedem la televizor cum se înghesuie oamenii la agheasmă. An de an, vedem la televizor doar aglomeratie si mai apar niste oameni în slipi...aruncându-se în apă după cruce. Din când în când, se mai sparge câte un butoi...si apa sfintită se varsă pe stradă.

De Crăciun, oamenii mănâncă sarmale, de Paste, mănâncă miel, de zilele sfintilor...merg la onomastice... Dar de ziua Botezului ce fac? Hmmm... Nici măcar ger nu e.

Valeriu Gafencu, sfântul închisorilor, spunea despre comunism că va trece, dar să avem grijă ce punem în loc. Am avut? Se vede treaba că nu. Altfel, nu am avea an de an aceeasi dezordine asteptată, filmată si transmisă în direct si în zeci de stiri înregistrate si comentată cu ostentatie de tot felul de analisti.

Să nu uităm că este o zi a bucuriei! Fiti fericiti! Mâine îl vom sărbători de Sfântul Ioan Botezătorul, cel care s-a mărturisit a nu fi demn nici să-i lege sireturile celui pe care L-a Botezat. Întotdeauna l-am privit pe Sfântul Ioan ca pe un soldat duhovnicesc, un om al Domnului, venit într-o misiune sfântă si plecat după îndeplinirea ei. E un bun prilej să ne gândim la scopul nostru si să punem pe planul doi micile si atât de solicitantele noastre zgâmâieli orgolioase.

La multi ani, tuturor celor care poartă numele Sfântului Ioan si celor care cunosc Ioni si Ioane! Cu asta, ne-am cuprins pe toti. :)

4 comentarii: