miercuri, 29 iunie 2011

Din nou la taclale

Închis-am cafeneaua si iesit-am în lume... Ce junglă si ce line ape! M-am bucurat de prietenie si de iubire, de trădări rănit m-am lăsat... Fericit am fost si trist asemenea... Vizitatu-m-au nobile si jalnice gânduri, văzut-am oameni aproape de Cer sau zbătându-se-n mocirlă, ori în piatră prizonieri... Între revoltă si recunostintă am pendulat, între dezgust si fascinatie... Si plin de viată am fost, dar si abulic, ca într-o stranie bipolaritate...

De cafenea dor mi s-a făcut, ca de un refugiu necesar. O deschisei si vă invit să ne mai si asezăm. Mireasma de cafea, de ceai si de scortisoară ne îndeamnă la taclale. Bine ati revenit! Luati o carte si veniti de povestiti! Cafeaua o aduc eu. Ori vin cu ceaiul. :)

4 comentarii:

  1. ce cald si bine este in cafenea :), chiar ar merge ceva fierbinte…. sa aleg o cafea?…. cat este ceasul? este cam tarziu…… sa vedem ce sortimente de ceaiuri ai in meniu ----- voi comanda o cana de ceai Earl Grey fierbinte :) la alegerea cartii va fi mai usor, voi citi cartea “Bruta” de Guy de Cars, si dupa ce voi termina cartea de citit vom sta la taclale :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Incercati si "Omul istoriei", de Malcolm Bradbury. Intre timp, m-am lasat de cafea. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Un ceai de iasomie se poate ? :) Cred că "Bruta" e cea mai bună carte din tot ce a scris Guy des Cars, foarte intensă, foarte puternic construită. Personal, îi găsesc rădăcini prin André Gide, în "Simfonia pastorală". Ultima carte pe care am citit-o de Guy des Cars e "L'habitude d'Amour", o fascinantă incursiune în misterioasa lume a eternului feminin oriental la Paris. Cea mai recentă carte în limba română pe care am citit-o e "Arhitectura Bucureştilor, încotro" de Dinu C. Giurescu.

    RăspundețiȘtergere