joi, 18 noiembrie 2010

Un dor hai-hui...

E toamnă târzie si mie mi-e dor de concediu. Visez să merg cu ai mei prin orăselele mici ale tării... Să le căutăm pe cele care par mai comune si să stăm în fiecare dintre cele alese...atât cât simtim... Să gustăm putin din spiritul ce le animă, să vorbim cu oamenii lor, să privim cu nestăpânită curiozitate ceea ce pentru ei e banal... Să trăim o fărâmă din istoria lor... Când oamenii or alerga grăbiti, noi să stăm si să-i admirăm, să ne amuzăm si să furăm o bucătică din farmecul cetătii... Nimic nu-mi trezeste acum mai mult simtul turistic decât povestile citadine ale orăselelor care se încăpătânează să existe.

4 comentarii:

  1. Si mie imi plac tare mult oraselele mici...Mi-ar place sa locuiesc intrun astfel de orasel

    RăspundețiȘtergere
  2. Orăselul în care locuiesc eu e situat în apropierea unui oras mare. A fost alegerea perfectă pentru noi. Stii care e farmecul lui? Seara, pe străzile lui vin vacile de la păscut. Vezi...o vacă, un Mercedes, o altă vacă, un BMW... :))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. Am trecut prin Codlea, spre Zarnesti...E superba zona aia. La Zarnesti am vazut primele berze cocotate in cuiburi mari prin sate.multeee berze:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am ras cu lacrimi! :)))) Foarte buna observatia, vaci si masini de lux, numai la Codlea poti intalni cele doua extreme.:))

    RăspundețiȘtergere